AKTUELNO

O sve češćim akcijama hapšenja narko dilera, velikoj akciji 'NANA' gde su bile uključene policije nekoliko evropskih država, za NOVO JUTRO govorio je Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policije.

- Jedna nova stvar se pojavljuje na vidiku tog narko trafikinga, mafijaši su se preselili iz zapadne Afrike, iz Nigerije. Sada su počeli da kupuju, luku u Albaniji, Hrvatskoj, hotele i Srbija će biti zapljusnuta kokainskim talasima. I imaćemo još jedan efekat. Mnogi naši ljudi, koji su se bavili mafijaškim poslom i koji su sada u Meksiku i u Kolimbiji oni se sada pomažu sa svojom logistikom i što te mafije žestoko sarađuju – rekao je Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policije.

Kako kaže, Albanija će biti jedna od glavnih zemalja za kokain. Sve više Južnoameričkih kartela se koncentriše u investicionom smislu, organizaciono i statusno na ovaj deo Balkana.

- Oni su prosto izabrali druge puteve. Crnogorski pomorski kadrovi postali su kapetani velikih kompanija. Postali su činovnici u rukama velikih kartela – rekao je Nicović.

Foto: Printscreen

Kako kaže, na gram se plaća od 70 do 80 evra. On je ekskluzivno za Pink rekao da je u Americi nastala histerija za ekološkim drogama koje su skuplje od kokaina.

- Oko 90 posto ubistava koja se dešavaju na ovim prostorima u vezi je sa opojnim drogama – rekao je Nicović.

Kako kaže, srpska policija veoma uspešno radi ali se mora još više povezati u međunarodnu saradnju, kako bi razmena informacija bila još bolja.

#Marko Nicović

'